Etusivu   ★   Talli   ★   Hevoset   ★   Toiminta   ★   Foorumi                   Liekkijärvi : Keskusta : PKK : VRL

Talliympäristö

Kiltaniemen tallirakennus on entinen navetta, mutta se on peruskorjattu ja kunnostettu hevostalliksi vuosia sitten. Talli on maalattu punaiseksi punamultamaalilla, joten seinien ulkopintoja ei kannata kovin kosketella, mikäli haluaa pitää sormensa puhtaina :) Talliin pääsee sisälle käytävän keskeltä, pesukarsinan läpi sekä toisesta päädystä "hallin" kautta. Hallissa säilytetään hevosten ruokia sekä puruja, kottikärryjä ja talikoita. Hevosten varusteet löytyvät käytävän toisesta päädystä, karsinan viereltä. Päätyseinustalla on satula- ja suitsitelineet sekä kaappi lääkkeille, pesuaineille ja muulle pikkuromppeelle.


Tallialueen kuvasta kiitos Annelle

Tallille johtavan tien toisella puolen sijaitsee ratsastuskenttä. Kenttä pidetään ympäri vuoden ratsastuskelpoisena, sillä emme pääse päivittäin läheisen ratsastuskoulun maneesille. Kenttä on valaistu ja sen toisella lyhyellä sivulla sijaitsee peili. Estekalusto säilytetään mökissä, joka löytyy kentän läheisyydestä. Puomivalikoima ei kuitenkaan ole huippu-urheilijoiden vaatimaa laatutasoa, vaan pieni ja vaatimaton. Ne kuitenkin ajavat asiansa oikein hyvin! Mökki on pieni, mutta viihtyisä tila, jossa voi juoda kupposen lämmintä kaakaota ja viettää hetken hevoslehtien parissa. Mökin tuvasta löytyy myös vuoteeksi levitettävä sohva, joten tarpeen vaatiessa mökki tarjoaa myös yösijan. Myös wc löytyy tuvasta.

Pihapiiristämme, kentän takaa pääsee suoraan maastoilumetsiin ja läheiselle laukkasuoralle. Syksyisin ratsastusalueena voi käyttää myös omaa peltoamme viljankeruun jälkeen, ja kun pakkaset paukkuvat, muuttuu myös itse Liekkijärvi upeaksi isoksi ratsastusareenaksi! Tilan puitteet sopivat myös ravihevosille, joita tallista löytyykin. Edellisen omistajan tekemä hiittirata sijaitsee aivan tallia vastapäätä.

Kiltaniemessä on panostettu myös hevosten vapaa-ajan liikkumiseen, joten jokaiselle hevoselle on omat isot tarhat.

Kaikki sivuston materiaali ulkoasua myöten on VRL-06066 käsialaa, ellei toisin mainita. Kopiointi kielletty!
Otsikon kuva VRL-06066, taustakuva Ritva's Gallery - Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen